Loading...
VISION 2018-01-25T13:47:32+00:00

Nyligen skapades en ny organisation för samverkan i utvecklingen av Kungens kurva. Här deltar Huddinge kommun, Kungens kurvas företagarförening samt Kungens Kurva Skärholmen Fastighetsägare ekonomisk förening. Målet med det bredare forumet är att skapa bättre förutsättningar för en starkare samverkan.

Utvecklingen av Kungens kurva sker i samverkan med utvecklingen av Skärholmen. Målet är att skapa en sammanhållen upplevelse av de båda områdena.

Hallå där, Sara Andersson, områdesstrateg för Kungens kurva, Huddinge kommun. Vad ligger överst i din planering just nu?
– I december har vi startmöte för en ny organisation för att samordna utvecklingen av Kungens kurva. Här deltar både företag och fastighetsägare för att vi enklare ska kunna lyfta fler gemensamma frågor, säger Sara Andersson.
– Vi behöver enas kring en gemensamt målbild när vi nu utvecklar Kungens kurva till en stadsdel med bostäder och service.

Planer för en omväxlande och levande stadsdel

Planeringen av det nya bostadsområdet i Kungens kurva är i full gång. Målet är en levande och omväxlande stadsdel med all den närservice som krävs i form av allt från skolor och vård till caféer och butiker.

Vill du veta mer om utvecklingen i Kungens kurva? Prenumerera på nyhetsbrevet.

LÄS MER