Visionsbild av gatumiljö i Kungens kurva

Kommunens utvecklingsplaner innehåller nya bostäder och arbetstillfällen, bättre kommunikationer grönska, kultur och mötesplatser.

Planen är att Kungens kurva utvecklas som en förstad som innehåller olika områden med olika och blandade funktioner. Där handelsplatsen finns kvar men i komprimerad skala och där det fylls på med i första hand bostäder.

Kungens kurva binds samman med Skärholmen och drar nytta av mängden människor som rör sig på platsen. Genom gröna länkar knyts Gömmarens naturreservat närmare platsen och funktioner samt nya kopplingar gör det lätt och inbjudande att röra sig till fots eller på cykel genom stadsmiljön.

Tyck till om utvecklingsplanen!

Samrådsperioden pågår från den 1 februari till den 15 april, under den tiden har allmänheten möjlighet att tycka till om de framtida planerna. Alla synpunkter på planerna måste lämnas in skriftligt före den 15 april.

Se planen och samrådsinformation för Kungens kurva 2050 på Huddinge kommuns webbplats

Välkommen till Kungens kurva dagarna 27-28 maj

Nu är årets Kungens kurva dagar tillbaka. 27-28 maj klockan 12-16 ses vi utanför IKEA. Dagarna kommer att vara fulla av aktiviteter. Åk tuff-tuff tåget, ansiktsmålning, chans att vinna presentkort på 5 000 [...]

Kungens kurva växer med minst 30.000 kvm

Nu satsar Ingka Centres på att bli ett nytt upplevelsecentrum. Planen var ett nytt shoppingcenter à la Mall of Scandinavia, men nu satsar Ingka Centres i stället på att bli ett nytt, mycket [...]