Den nya gång- och cykelbron över E4/E20 i Vårby backe

Snart kan du cykla och gå över E4/E20 i Vårby backe igen.

Fredagen den 28 augusti öppnar Trafikverket den nya gång- och cykelbron.

I höstas rev Trafikverket den gamla gång- och cykelbron i Vårby backe för att ge plats åt en ny. Den nya bron är längre än den tidigare eftersom E4/E20 i Vårby backe ska byggas ut med fler körfält. Bron är 82 meter lång, 5 meter bred och väger cirka 140 ton.

Att få gång- och cykelbron på plats är en del i de förberedelser som görs inför ombyggnationen av trafikplats Lindvreten, som ska rivas och ersättas av en ny större cirkulationsplats med nya på- och avfarter.

Läs mer hos Trafikverket

  • Bild av artisten Liamoo

Kungens kurva dagarna

I år är Kungens kurva dagarna 24-25 september. Företagarföreningen har den stora glädjen att berätta att vi anordnar Kungens kurva dagarna den 24-25 september, klockan 12-16. Omgångens upplaga av Kungens Kurva Dagarna blir [...]

  • Visionsbild av en park omgiven av byggnader

Kungens kurva får sin drottning

Nu närmar sig planerna för Victoria, en ny stadsdel, i Kungens kurva. Balder och KF Fastigheter samäger det joint venture-bolag som skapats för att utveckla den framtida stadsdelen i Kungens kurva. Ambitionen är att [...]