Snart kan du cykla och gå över E4/E20 i Vårby backe igen.

Fredagen den 28 augusti öppnar Trafikverket den nya gång- och cykelbron.

I höstas rev Trafikverket den gamla gång- och cykelbron i Vårby backe för att ge plats åt en ny. Den nya bron är längre än den tidigare eftersom E4/E20 i Vårby backe ska byggas ut med fler körfält. Bron är 82 meter lång, 5 meter bred och väger cirka 140 ton.

Att få gång- och cykelbron på plats är en del i de förberedelser som görs inför ombyggnationen av trafikplats Lindvreten, som ska rivas och ersättas av en ny större cirkulationsplats med nya på- och avfarter.

Läs mer hos Trafikverket

Trafiknyheter gällande Förbifarten

Många arbeten kommer att ske mellan Bredäng och Vårby backe. Bygget med E4 Förbifart Stockholm går enligt plan i Kungens kurva och det blir intensiva månader med bland annat tillfälliga trafikavstängningar vid sprängningar [...]

Kungens kurva fortfarande störst

Kungens kurva är även fortsatt den största handelsplatsen. Kungens kurva är även fortsatt den största handelsplatsen i Sverige sett till omsättning. Det visar den årliga kartläggningen av Sveriges köpcentrum och handelsområden som genomförs [...]