Natten till fredag den 28 augusti stänger Trafikverket bron över E4/E20 mellan Vårby allé och Kungens kurvaleden. Trafiken hänvisas till trafikplats Lindvreten Norra.

Trafikplatsen ska rivas och ersättas av en ny större cirkulationsplats med nya på- och avfarter till E4/E20 och till Vårby allé och Kungens kurvaleden. Det görs för att förbättra trafikflödet i trafikplatsen när E4 Förbifart Stockholm är färdigbyggd.

Så påverkas bil-, gång- och cykeltrafik

Under byggtiden som beräknas pågå till 2023 går det inte att köra mellan Vårby allé och Kungens kurvaleden. Biltrafiken hänvisas till den nya trafikplatsen Lindvreten Norra. Gång- och cykeltrafiken hänvisas till den nya gång- och cykelbron i Vårby backe eller till gång- och cykelbron, Sadelmakarbron, mellan Skärholmsvägen och Heron City.

Läs mer hos Trafikverket

Trafiknyheter gällande Förbifarten

Många arbeten kommer att ske mellan Bredäng och Vårby backe. Bygget med E4 Förbifart Stockholm går enligt plan i Kungens kurva och det blir intensiva månader med bland annat tillfälliga trafikavstängningar vid sprängningar [...]

Kungens kurva fortfarande störst

Kungens kurva är även fortsatt den största handelsplatsen. Kungens kurva är även fortsatt den största handelsplatsen i Sverige sett till omsättning. Det visar den årliga kartläggningen av Sveriges köpcentrum och handelsområden som genomförs [...]