Nu öppnar flera gator i Kungens kurva.

Från och med fredagen den 24 maj klockan 13.00 kan du köra på Kungens kurvaleden igen. Onsdagen den 29 maj öppnar också den nya vägen Videgårdsvägen.

Kungens kurvaleden har varit avstängd under våren eftersom den rustats upp och anpassats till att ta emot trafik från den nya trafikplatsen Lindvreten Norra, som Trafikverket bygger och som öppnar i juli.

Från Kungens kurvaleden har vi byggt en ny väg, Videgårdsvägen, som går från Kungens kurvaleden till Lindvreten Norra.

Både Kungens kurvaleden och Videgårdsvägen öppnar alltså för trafik, men framkomligheten kommer att påverkas några veckor in i juni. Måndagen den 17 juni börjar vi plantera träd och buskar längs med både Kungens kurvaleden och Videgårdsvägen.  Då stänger vi av ett av två körfält på Videgårdsvägen, i riktning mot E4, så att trädgårdsmästarna kan arbeta säkert. Arbetena beräknas ta två veckor. På plats får du mer information.

Läs mer om det pågående arbetet på huddinge.se

Kungens kurva fortsatt största handelsplats i Sverige

Även i år toppar Kungens kurva omsättningslistan över handelsplatser i landet. Konkurrensen blir dock allt tuffare från den växande e-handeln. Utvecklingen av Kungens kurva till en levande stadsdel ligger därför rätt i tiden. Huddinge kommun utvecklar Kungens kurva till en levande stadskärna med en mix av handel, bostäder, service och kultur

Ny avfart öppnar vid Lindvreten

Natten mellan 30 och 31 oktober 2019 öppnades den nya avfarten till trafikplats Lindvreten Norra från E4/E20 i södergående riktning.Ska du till Kungens kurva och Skärholmen och kommer norrifrån? Välj vänster körfält redan från Skärholmen för att köra av vid nya trafikplatsen Lindvreten Norra.