Dra i reglaget för att se utvecklingen av Vårby backe. Foto: Hans Ekestang Illustration: Trafikverket

Nu byggs Vårby backe ut

Utbyggnationen av Vårby backe har nu inletts av Trafikverket. Något som märks genom stängningen av det fjärde körfältet norrut i Vårby backe mellan trafikplats Vårby och trafikplats Lindvreten. Även påfarten i trafikplats Vårby kortas ned.

Det fjärde körfältet som tidigare anslutit som ett extra körfält mellan trafikplats Vårby och trafikplats Lindvreten stängs av för att få ett tillräckligt stort arbetsområde. Påfarten norrut i trafikplats Vårby kortas ned till ca 500 m och ansluter mot det tredje körfältet i Vårby backe.

Längre upp i backen kortas även avfarten i Trafikplats Lindvreten ned och inledningen på avfarten flyttas fram.

I Vårby backe ska väg E4/E20 byggas ut med fler körfält på nya vägar och en ny gång- och cykelbro ska på plats.

Lite längre norrut kommer trafikplats Lindvreten byggas om. Den befintliga bron kommer rivas och så småningom ersättas av en ny större cirkulationsplats med nya av- och påfarter. Produktionen beräknas vara klar första halvåret 2022.

Mer information hos Trafikverket.

Körfält stängs av i Vårby backe

Påfart norrut i trafikplats Vårby kortas ned
Se kartor och fler bilder hos trafiken.nu

Vi ses på Business Arena Stockholm!

Vi ses på Business Arena Stockholm! Äntligen dags igen för Business Arena Stockholm. Se till att besöka vårt seminarium under torsdagen där vi lyfter den starka utvecklingen av Flemingsberg. Här ska 60 miljarder [...]

Trafiken leds om i Kungens kurva

Trafiken leds om i Kungens kurva Från fredagen den 13 september leds en del av Modulvägen om och två körfält på Dialoggatan stängs av, ett körfält i vardera riktningen kommer att vara öppet. [...]

Nu öppnar Lindvreten Norra

Nu är det dags för delar av trafikplatsen Lindvreten Norra att öppna för trafik. I juli öppnar Trafikverket den stora rondellen och du kan åka från Kungens kurvaleden över E4/E20 via Videgårdsvägen.