Nya attraktiva handelslägen i Kungens kurva

I dag är Kungens kurva landets största handelsområde. Men vad krävs för att behålla ledningen i framtiden? Under ett frukostmöte nyligen menade HUI Research att utvecklingen av bostäder tillsammans med fler sätt att ta sig till området leder vägen framåt.

Kungens kurva är landets största handelsplats och omsatte totalt cirka 7,6 miljarder kronor under 2016. Men konkurrensen är knivskarp, inte minst från den digitala handeln, menade Per Andersson, HUI Research.

– Därför gäller det att hitta en lösning för den befintliga handeln att integrera de digitala kanalerna i sin kommunikation med kunderna, säger Per Andersson.

Tillsammans med sin kollega Monica Bruvik presenterade han både nya handelstrender men även flera idéer om utvecklingen av Kungens kurva.

– När den nya avfarten vid Lindvreten öppnar ser vi också hur de delarna av området kommer att bli allt mer attraktiva som handelsläge, säger Monica Bruvik, HUI.

Fler attraktiva lägen ger också bättre möjligheter för besökarna att röra sig runt i området. Att Kungens kurva kommer att utvecklas även med bostäder såg de som starkt positivt.

– Framtidens handelsområden kräver en hög densitet i närområdet för att lyckas. Här är bidrar utvecklingen av bostäder, säger Per Andersson.

Ytterligare sätt att resa till Kungens kurva som den kommande Spårväg syd bidrar också till att höja attraktiviteten.

Starkare dialog i utvecklingen
Ett drygt 60-tal intresserade tog chansen att lyssna till de inbjudna till frukostmötet på Heron city i Kungens kurva. Här fick de även lyssna till Huddinge och Stockholms stads representanter berätta om den gemensamma visionen. Under året arbetar Huddinge vidare på en utvecklingsplan för området.

– Vi har startat arbetet med en utvecklingsplan för Kungens kurva, och i dag är startskottet för att aktivera fler i den dialogen. För att lyckas genomföra visionen om framtidens Kungens kurva så behöver fler bli delaktiga, säger Sara Andersson, områdesstrateg, Huddinge kommun.

Nu öppnar flera gator i Kungens kurva!

Nu öppnar flera gator i Kungens kurva. Från och med fredagen den 24 maj klockan 13.00 kan du köra på Kungens kurvaleden igen. Onsdagen den 29 maj öppnar också den nya vägen Videgårdsvägen. [...]

Äntligen dags för Kungens kurva-dagarna

Äntligen dags för Kungens kurva-dagarna Den 25 och 26 maj är det dags för Kungens kurva-dagar igen. Under helgen pågår massor av evenemang i området. Under lördagen kan du passa på att se [...]

Dags för sandsopning

Sandsopning är ett tydligt vårtecken. Den 25 mars startar årets sandsopning i Huddinge kommun. Här hittar du ett preliminärt schema över varje del av kommunen.