Välkommen ned i Förbifart Stockholms tunnlar

Missa inte när Trafikverket bjuder in till visning av de nya tunnlarna för Förbifart Stockholm. Låna en hjälm och gå på upptäcksfärd under jorden den femte maj!

Förbifart Stockholm är långtifrån bara den stora byggarbetsplatsen vid Kungens kurva. Vägsträckan blir också en av världens längsta tunnlar i stadsmiljö – hela 18 kilometer går under jorden.

Den femte maj kl 11-15 bjuder Trafikverket in till visning av tunneln som dyker ned vid Skärholmen. Här får du låna hjälm och reflexväst för en kilometers guidad tur i urberget. Rekommenderat för promenaden är varma kläder och rejäla skor.

Evenemanget kallas Öppen arbetsplats och ger dig som är nyfiken en inblick i projektet som påbörjades redan 2006 och planeras gå i mål 2026.

Läs mer hos Trafikverket.

Grafik: Trafikverket

18 av Förbifartens 21 kilometer går i tunnel

  • 20 000 belysningsarmaturer skruvas upp i underjorden
  • 900-1000 kameror bidrar till en säkrare färd
  • cirka 150 variabla vägvisningsskyltar visar vägen
  • 60 meter djup är den djupaste sträckan av tunneln
  • 5-15 meter tunnel grävs varje vecka
  • 3 körfält byggs i varje riktning

FAKTA: Trafikverket

Äntligen dags för Kungens kurva-dagarna

Äntligen dags för Kungens kurva-dagarna Den 25 och 26 maj är det dags för Kungens kurva-dagar igen. Under helgen pågår massor av evenemang i området. Under lördagen kan du passa på att se [...]

Dags för sandsopning

Sandsopning är ett tydligt vårtecken. Den 25 mars startar årets sandsopning i Huddinge kommun. Här hittar du ett preliminärt schema över varje del av kommunen.