Välkommen ned i Förbifart Stockholms tunnlar

Missa inte när Trafikverket bjuder in till visning av de nya tunnlarna för Förbifart Stockholm. Låna en hjälm och gå på upptäcksfärd under jorden den femte maj!

Förbifart Stockholm är långtifrån bara den stora byggarbetsplatsen vid Kungens kurva. Vägsträckan blir också en av världens längsta tunnlar i stadsmiljö – hela 18 kilometer går under jorden.

Den femte maj kl 11-15 bjuder Trafikverket in till visning av tunneln som dyker ned vid Skärholmen. Här får du låna hjälm och reflexväst för en kilometers guidad tur i urberget. Rekommenderat för promenaden är varma kläder och rejäla skor.

Evenemanget kallas Öppen arbetsplats och ger dig som är nyfiken en inblick i projektet som påbörjades redan 2006 och planeras gå i mål 2026.

Läs mer hos Trafikverket.

Grafik: Trafikverket

18 av Förbifartens 21 kilometer går i tunnel

  • 20 000 belysningsarmaturer skruvas upp i underjorden
  • 900-1000 kameror bidrar till en säkrare färd
  • cirka 150 variabla vägvisningsskyltar visar vägen
  • 60 meter djup är den djupaste sträckan av tunneln
  • 5-15 meter tunnel grävs varje vecka
  • 3 körfält byggs i varje riktning

FAKTA: Trafikverket

Trafiken leds om i Kungens kurva

Trafiken leds om i Kungens kurva Från fredagen den 13 september leds en del av Modulvägen om och två körfält på Dialoggatan stängs av, ett körfält i vardera riktningen kommer att vara öppet. [...]

Nu öppnar Lindvreten Norra

Nu är det dags för delar av trafikplatsen Lindvreten Norra att öppna för trafik. I juli öppnar Trafikverket den stora rondellen och du kan åka från Kungens kurvaleden över E4/E20 via Videgårdsvägen. 

Nu öppnar flera gator i Kungens kurva!

Nu öppnar flera gator i Kungens kurva. Från och med fredagen den 24 maj klockan 13.00 kan du köra på Kungens kurvaleden igen. Onsdagen den 29 maj öppnar också den nya vägen Videgårdsvägen. [...]