Kungens kurva fortfarande störst i Sverige

Sveriges största handelsplats är fortfarande Kungens kurva. Det visar en sammanställning av HUI Researchs, Datschas och Nordic council of shopping centres kartläggning Swedish shopping centre directory.

Kungens kurva är fortfarande överlägset störst av Sveriges handelsplatser. Studier visar dock att en större strukturomvandling finns om hörnet.

Kartläggningen för 2017 visar att digitaliseringen tar tillväxtandelar från handelsplatserna. Något som även visar i internationella studier som pekar på en större strukturomvandling. Många väljer dock att möta utvecklingen genom att addera annat än handel så som sjukvård, restauranger, nöjen och upplevelser.

– Trots digitalisering och ökad global konkurrens fortsätter köpcentrumbranschen att växa. Utmaningarna kommer även framledes att vara stora, men det finns många sätt för branschen att navigera sig igenom detta. Att addera besöksanledningar genom att föra in mer kultur, service och restauranger är bara några exempel hur köpcentrum kan ompositionera sig för att fortsätta vara relevanta besöksmål för konsumenter, säger Kajsa Hernell, vd NCSC.

Sveriges största handelsområden, topp tio (2017)

  1. Kungens kurva, Huddinge (7,6)
  2. Barkarby, Järfälla (6,0)
  3. Gekås, Ullared (5,9)
  4. Erikslund, Västerås (5,8)
  5. Tornby, Linköping (5,6)
  6. Väla, Helsingborg (5,2)
  7. Birsta, Sundsvall (5,2)
  8. Boländerna, Uppsala (5,2)
  9. Mall of Scandinavia, Solna (4,3)
  10. Ingelsta, Norrköping (4,3)

Omsättning 2017 i miljarder kronor inom parantes.

Mer info i detta pressmeddelande.

Behöver du stöd i din etablering?

Söker du mark för etablering eller expansion i Kungens kurva? Ta kontakt med vår företagslots som hjälper dig.
Här får du kontakt med företagslotsen. 

Vill du veta mer om
utvecklingen i Kungens kurva?

Prenumerera på nyhetsbrevet.

LÄS MER

Nu byggs Vårby backe ut

Utbyggnationen av Vårby backe har nu inletts av Trafikverket. Något som märks genom stängningen av det fjärde körfältet norrut i Vårby backe mellan trafikplats Vårby och trafikplats Lindvreten. Även påfarten i trafikplats Vårby kortas ned.

Hyr kontor i Kungen kurva

Hyr eller köp kontor och lokal i Kungens kurva Kungens kurva är inte bara en del av Skandinaviens största shoppingområde. Här finns även kontorslokaler att hyra eller köpa. Och naturligtvis lediga lokaler till [...]

2018-11-13T14:03:44+00:00 7 december, 2017|