Kungens kurva fortfarande störst i Sverige

Sveriges största handelsplats är fortfarande Kungens kurva. Det visar en sammanställning av HUI Researchs, Datschas och Nordic council of shopping centres kartläggning Swedish shopping centre directory.

Kungens kurva är fortfarande överlägset störst av Sveriges handelsplatser. Studier visar dock att en större strukturomvandling finns om hörnet.

Kartläggningen för 2017 visar att digitaliseringen tar tillväxtandelar från handelsplatserna. Något som även visar i internationella studier som pekar på en större strukturomvandling. Många väljer dock att möta utvecklingen genom att addera annat än handel så som sjukvård, restauranger, nöjen och upplevelser.

– Trots digitalisering och ökad global konkurrens fortsätter köpcentrumbranschen att växa. Utmaningarna kommer även framledes att vara stora, men det finns många sätt för branschen att navigera sig igenom detta. Att addera besöksanledningar genom att föra in mer kultur, service och restauranger är bara några exempel hur köpcentrum kan ompositionera sig för att fortsätta vara relevanta besöksmål för konsumenter, säger Kajsa Hernell, vd NCSC.

Sveriges största handelsområden, topp tio (2017)

  1. Kungens kurva, Huddinge (7,6)
  2. Barkarby, Järfälla (6,0)
  3. Gekås, Ullared (5,9)
  4. Erikslund, Västerås (5,8)
  5. Tornby, Linköping (5,6)
  6. Väla, Helsingborg (5,2)
  7. Birsta, Sundsvall (5,2)
  8. Boländerna, Uppsala (5,2)
  9. Mall of Scandinavia, Solna (4,3)
  10. Ingelsta, Norrköping (4,3)

Omsättning 2017 i miljarder kronor inom parantes.

Mer info i detta pressmeddelande.

Behöver du stöd i din etablering?

Söker du mark för etablering eller expansion i Kungens kurva? Ta kontakt med vår företagslots som hjälper dig.
Här får du kontakt med företagslotsen. 

Vill du veta mer om
utvecklingen i Kungens kurva?

Prenumerera på nyhetsbrevet.

LÄS MER

Äntligen dags för Kungens kurva-dagarna

Äntligen dags för Kungens kurva-dagarna Den 25 och 26 maj är det dags för Kungens kurva-dagar igen. Under helgen pågår massor av evenemang i området. Under lördagen kan du passa på att se [...]

Dags för sandsopning

Sandsopning är ett tydligt vårtecken. Den 25 mars startar årets sandsopning i Huddinge kommun. Här hittar du ett preliminärt schema över varje del av kommunen.