Loading...
AKTUELLT 2017-12-19T10:11:30+00:00

Kungens kurva fortfarande störst

När tidningen Fastighetsvärlden listar Sveriges största handelsområden toppar Kungens kurva listan. Området täcker inte bara störst yta men leder även omsättningsmässigt.  Fastighetsvärlden tar hjälp av registertjänsten Swedish Shopping Centre Directory (SSCD) som räknar fram att Kungens kurvas detaljhandel, restaurang och service omsätter cirka 7,6 miljarder kronor år 2016

Leos största lekland

När Leos Lekland öppnade sin största verksamhet hittills valde de Kungens kurva. Här finns cirka 10 000 kvadrameter yta för barnens bus.  Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja. Kedjan är mycket expansiv och har målet att driva 50 verksamheter i landet 2019. Det största leklandet öppnade i Kungens kurva i mars 2017.

IKEA skapar en ny mötesplats i Kungens kurva

När IKEA Centers bygger ut i Kungens kurva så skapas mer av en mötesplats för besökarna än tidigare. Shoppingcentret växer med cirka 54 000 kvadratmeter och cirka 100 nya butiker.

Bostäder i Kungens kurva skapar en omväxlande och levande stadsdel

Planeringen av det nya bostadsområdet i Kungens kurva är i full gång. Här vill KF Fastigheter uppföra cirka 4200 bostäder med första inflyttning 2021/2022. I dag pågår arbetet med att undersöka vad som är möjligt att skapa i området. Målet är en levande och omväxlande stadsdel med all den närservice som krävs i form av allt från skolor och vård till caféer och butiker.

Heron City – upplevelser för hela familjen

Heron City samlar fler upplevelser Under sommaren kunde Heron Citys besökarna se ett unikt konstverk växa fram bland butiker och restauranger.  Så blev det färdiga konstverket i Heron City. Foto: Wallery Den portugisiska street art-stjärnan Odeith besökte Kungens kurva och Heron City i somras. Här skapade han ett av sina verk i [...]

Sveriges modernaste resort skapas i Kungens kurva

Huddinge kommun har bjudit in exploatörer att lämna in idéer för att skapa Sveriges modernaste badanläggning, hotell och konferensanläggning i Kungens kurva. – Vår vision är en helt ny typ av anläggning som ger semesterkänsla året runt med spa, wellness och restauranger, samtidigt som det ska finnas goda möjligheter till möten och konferenser, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.