Dra upp ”rullgardinen” ovan för att se hur området kan förändras.

Sjönära stadsdel i Vårby planeras få cirka 2000 bostäder

Vårby ska få cirka 2000 nya bostäder i en ny sjönära stadsdel vid Vårbybadet. Dagens industribyggnader kan rivas för att ge plats till allt från bostäder och service till förskolor och även ett hotell.

Magnolia Bostad är företaget som planerar en helt ny stadsdel i Vårby. På platsen har det tidigare drivits bland annat ett bryggeri men nu kan industritomten bli en hållbar och levande stadsdel med grönområden och sociala mötesplatser.

– Vår ambition är att skapa 2000 nya bostäder i blandade upplåtelseformer, ett hotell, vårdboenden, förskolor, kommersiella verksamheter med bland annat närservice samt skapa förutsättningar för en fin strandpromenad längs med Mälaren, säger Dennis Söderlund Affärsutvecklingschef, Magnolia Bostad.

Ett första spadtaget till den nya stadsdelen kan tas år 2021, och en första inflyttning i färdiga bostäder bli år 2022. Ett detaljplaneprogram har inletts av Huddinge kommun som så småningom ska leda till en utbyggnad i flera olika etapper.

– Detta är ett fantastiskt läge för bostäder med närheten till Mälaren samtidigt som du har shopping i Kungens kurva ett stenkast därifrån och de arbetsplatser som växer fram i Flemingsberg på kort avstånd, säger Malin Danielsson, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

Här kan du följa planarbetet.

Kungens kurva fortfarande störst

När tidningen Fastighetsvärlden listar Sveriges största handelsområden toppar Kungens kurva listan. Området täcker inte bara störst yta men leder även omsättningsmässigt.  Fastighetsvärlden tar hjälp av registertjänsten Swedish Shopping Centre Directory (SSCD) som räknar fram att Kungens kurvas detaljhandel, restaurang och service omsätter cirka 7,6 miljarder kronor år 2016

Leos största lekland

När Leos Lekland öppnade sin största verksamhet hittills valde de Kungens kurva. Här finns cirka 10 000 kvadrameter yta för barnens bus.  Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja. Kedjan är mycket expansiv och har målet att driva 50 verksamheter i landet 2019. Det största leklandet öppnade i Kungens kurva i mars 2017.

IKEA skapar en ny mötesplats i Kungens kurva

När IKEA Centers bygger ut i Kungens kurva så skapas mer av en mötesplats för besökarna än tidigare. Shoppingcentret växer med cirka 54 000 kvadratmeter och cirka 100 nya butiker.

2017-12-19T10:15:17+00:00