Kungens kurva fortfarande störst

När tidningen Fastighetsvärlden listar Sveriges största handelsområden toppar Kungens kurva listan. Området täcker inte bara störst yta men leder även omsättningsmässigt. 

Fastighetsvärlden tar hjälp av registertjänsten Swedish Shopping Centre Directory (SSCD) som räknar fram att Kungens kurvas detaljhandel, restaurang och service omsätter cirka 7,6 miljarder kronor år 2016. Närmast kommer därefter Barkaby med en omsättning av 6 miljarder kronor, och Barkaby med cirka 5,8 miljarder.

Storleksmässigt räknar tidningen själv ut att Kungens kurva är överlägset störst av de listade områdena med en yta av 267 000 kvadratmeter.

Sveriges största handelsområden, topp fem

  1. Kungens kurva, Huddinge
  2. Gekås, Falkenberg
  3. Barkaby, Järfälla
  4. Erikslund, Västerås
  5. Tornby, Linköping

Läs hela listan hos Fastighetsvärlden.

Vill du veta mer om
utvecklingen i Kungens kurva?

Prenumerera på nyhetsbrevet.

LÄS MER

Leos största lekland

När Leos Lekland öppnade sin största verksamhet hittills valde de Kungens kurva. Här finns cirka 10 000 kvadrameter yta för barnens bus.  Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja. Kedjan är mycket expansiv och har målet att driva 50 verksamheter i landet 2019. Det största leklandet öppnade i Kungens kurva i mars 2017.

IKEA skapar en ny mötesplats i Kungens kurva

När IKEA Centers bygger ut i Kungens kurva så skapas mer av en mötesplats för besökarna än tidigare. Shoppingcentret växer med cirka 54 000 kvadratmeter och cirka 100 nya butiker.

Bostäder i Kungens kurva skapar en omväxlande och levande stadsdel

Planeringen av det nya bostadsområdet i Kungens kurva är i full gång. Här vill KF Fastigheter uppföra cirka 4200 bostäder med första inflyttning 2021/2022. I dag pågår arbetet med att undersöka vad som är möjligt att skapa i området. Målet är en levande och omväxlande stadsdel med all den närservice som krävs i form av allt från skolor och vård till caféer och butiker.

2017-12-13T09:21:19+00:00