Coop samlar näthandeln till Kungens kurva

Coop upplever en kraftig tillväxt inom näthandel och flyttar nu sitt näthandelscenter till Kungens kurva. Den nya anläggningen ska täcka hela Mälardalen och mer än tredubblar Coops leveranskapacitet.

Coop satsar på ett nytt näthandelcenter i Kungens kurva som blir en av matkedjans enskilt största verksamheter. I dag finns motsvarande center i Högdalen. Flytten har redan påbörjats och nu pågår intrimning för en komplett driftsättning under april/maj.

– Mot bakgrund av Coops starka tillväxt inom näthandel de senaste åren så är det glädjande att kunna presentera denna nyhet vilket ger en kraftigt förstärkt kapacitet och goda möjligheter att effektivisera detta viktiga område, säger Sonat Burman-Olsson, VD och Koncernchef för Coop Sverige.

Konceptet kallas ”dark store” och ytan är på cirka 6000 kvadratmeter. Härifrån kommer cirka 10 000 orders per vecka att kunna skickas ut till kunderna.

Satsningen sker tillsammans med fastighetsägaren: ett konsortium som leds av norska Pioneer Capital Partners som i sin tur utgör en del av Adolfsen Group.

Kungens Kurva som sedan länge är Skandinaviens största handelsområde kommer att växa i betydelse de närmaste åren bland annat i anslutning till färdigställandet av mångmiljard-projektet Förbifart Stockholm.

Mer om satsningen hos Coop.

Leos största lekland

När Leos Lekland öppnade sin största verksamhet hittills valde de Kungens kurva. Här finns cirka 10 000 kvadrameter yta för barnens bus.  Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja. Kedjan är mycket expansiv och har målet att driva 50 verksamheter i landet 2019. Det största leklandet öppnade i Kungens kurva i mars 2017.

IKEA skapar en ny mötesplats i Kungens kurva

När IKEA Centers bygger ut i Kungens kurva så skapas mer av en mötesplats för besökarna än tidigare. Shoppingcentret växer med cirka 54 000 kvadratmeter och cirka 100 nya butiker.

Bostäder i Kungens kurva skapar en omväxlande och levande stadsdel

Planeringen av det nya bostadsområdet i Kungens kurva är i full gång. Här vill KF Fastigheter uppföra cirka 4200 bostäder med första inflyttning 2021/2022. I dag pågår arbetet med att undersöka vad som är möjligt att skapa i området. Målet är en levande och omväxlande stadsdel med all den närservice som krävs i form av allt från skolor och vård till caféer och butiker.

2017-12-13T09:25:48+00:00